Студ, сняг и ниски температури сковаха Гърция. Новата вълна от лошо

...
Студ, сняг и ниски температури сковаха Гърция. Новата вълна от лошо
Коментари Харесай

Студ и сняг блокираха Гърция

Студ, сняг и ниски температури сковаха Гърция. Новата вълна от неприятно време сътвори доста проблеми в цялата страна. В Северна Гърция, в Ситония, Халкидики проливните дъждове провокираха свлачища. В регионите отвън Солун са нужни вериги за колите - в селищата Асвестохори, Ексохи, Филиро и Хортиати, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Западна Македония също е в сняг. Проблеми има и в област Атика, в планината Парнита. Пътят остана затворен през нощта, с решение на " Пътна полиция ", поради снеговалеж.  Училищата в множеството региони на Северна Гърция ще останат затворени, поради снега.

Влошаването на времето ще продължи и през днешния ден, а в събота вълната от неприятно време ще докара до още по-ниски температури и по-интензивен снеговалеж. Фериботите остават на пристанищата до второ разпореждане в Пирея, Рафина, Лаврио, Аргосаронико и Крит.

Сняг има и в селата на област Евия. Днес, съгласно гръцката метеорологична работа EMY, се чака местна облачност с превалявания на изток. Вероятно е да има спорадични стихии в утринните часове в Додеканезите. Временно снеговалежи ще има в Тракия, в континенталните планини, във високите елементи на Крит, както и в полупланинските региони на префектура Магнезия.

Температурите в цялата страна ще се намаляват. В северните и централните региони ще доближат 5-7 градуса, в останалата част на континента и Йонийско - 10-12 градуса, на островите в Егейско море - 12-14 градуса. В утринните и вечерните часове тук-там в северната част на континента ще има слана.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР